woensdag 3 oktober 2012

Gratis patroontje van de kribbe !


Wat is hij leuk hé de Kerststal van Kookeridoo ontworpen door Tessa van Riet. Zie je hem ook al bij jou thuis onder de kerstboom staan ? Dat kan hoor, het patroon is vanaf 1 oktober te koop in onze webshop ! Op de foto hieronder zie je de herder naast het kribbetje van kindje Jezus staan. Het kribbetje staat niet vermeld in het patroon maar is een extra gratis patroontje voor onze trouwe blog fans ! 

Isn't it the cutest nativity set you have ever seen ? Can you imagine it standing under your christmas tree, well you better start crocheting then ! The English pattern of this set is available in this shop. The little bed of Jesus is not a part of the sold pattern, you van get it here for free, only available in Dutch, but the stitches are noted in every round ;)
 
 Patroon kribbe

Wieg (2x)

Begin met Catania hazelnoot (157 ) Maak een ring.

Toer 1: Haak 6 v in de ring (=6)
Toer 2: Haak 2 v in iedere v. (=12)
Toer 3: Haak 2 v in iedere 2e v. (=18)
Toer 4: Haak 2 v in iedere 3e v. (=24)
Toer 5: Haak 2 v in iedere 4e v. (=30)
Toer 6: Haak 2 v in iedere 5e v. (=36)
Toer 7: Haak 2 v in iedere 6e v. (=42)
Toer 8: Haak 2 v in iedere 7e v. (=48)
Toer 9: Haak 2 v in iedere 8e v. (=54)

Hecht af met een hv, laat voldoende draad over. Als het rondje voor de 2e maal hebt gehaakt hecht dan niet af. Leg beide rondjes op elkaar met de verkeerde kanten naar binnen. Haak de rondjes aan elkaar met vasten. Hecht af met een hv, en werk de hechtdraad weg. Vorm een kuipje.

Achterpootjes

Begin met Catania hazelnoot (157 ) Maak een ring.
Toer 1: Haak 6 v in de ring (=6)
Toer 2: Haak 2 v in iedere v. (=12)
Toer 3: 12 v.
Toer 4: 12 v.
Toer 5: Haak elke 3e en 4e v. samen (=9) Hecht af met een hv, laat voldoende
hechtdraad over.

Haak 2 van deze pootjes. Vul ze op. Neem de onderkant van de kribbe. Speld de 2 pootjes naast elkaar onder het hoofdeind van de kribbe. 

Voorpootje

Begin met Catania hazelnoot (157 ) Maak een ring.
Toer 1: Haak 6 v in de ring (=6)
Toer 2: Haak 2 v in iedere v. (=12)
Toer 3: 12 v.
Toer 4: Haak elke 3e en 4e v. samen (=9)

Hecht af met een hv, laat voldoende draad over. Vul het pootje op. Speld dit pootje aan de onderkant van de kribbe, aan het voeteneind precies tegenover de vorige 2 pootje, maar dan in het midden. Zie afbeelding A. Kijk of de kribben blijft staan met kindje Jezus erin en naai de pootjes vast. Werk de hechtdraden weg en de kribbe is klaar ! Je kunt er nog wat kleine sliertjes goudgele katoen in leggen als stro effect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten